Bananenbrood met Moon Cinnamon blend
Op zoek naar een gezond recept voor bananenbrood – zonder toegevoegde geraffineerde suikers ?
WE GOT YOU 😍
Dit recept heb je in amper 15 minuten gemaakt en kan je tot 3 dagen bewaren! De combinatie met onze Moon Cinnamon blend zorgt voor een warme, licht zoete smaak – waar je zonder zorgen kan van genieten. Onze blend bevat geen toegevoegde suikers en zorgt alsnog voor een smaakexplosie.
Recept
5 min voorbereiding – 50 min in de oven
Ingrediënten
🥄 4 rijpe bananen
🥄 3 eieren
🥄 150 gr havermoutvlokken (hier kan je kiezen voor glutenvrij)
🥄 1 tl bakpoeder (hier kan je kiezen voor glutenvrij – wijnsteen bakpoeder)
🥄 2 tl Moon Cinnamon Blend
🥄 snuifje zout
🥄 blauwe bessen & cranberries (optioneel – maar een meerwaarde 😊)
Stap voor stap
1. Plet de bananen in een kom
2. Voeg de eieren, havermout, bakpoeder, Moon Cinnamon blend en zout toe – blend alles met een staafmixer
3. Voeg de blauwe bessen & cranberries toe en roer doorheen het deeg met een lepel
4. Doe de inhoud in een reeds ingevette cakevorm
5. Bak gedurende 50 min op 180°C in de heteluchtoven
⚡️ GOUDEN TIP: wanneer het bananenbrood klaar is, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten om het extra sappig te houden
⚡️ TUTORIAL: hier
Je kan dit bananenbrood 3 tot 4 dagen bewaren op kamertemperatuur of vries in voor later!
GENIET 🧡