Carrot cake met pistache en Moon Cinnamon blend
Ontdek het perfecte evenwicht tussen smaak en voeding met ons heerlijke recept voor gezonde carrot cake!
Met voedzame ingrediënten zoals verse wortels, amandelmeel en amper toegevoegde zoetstoffen, biedt deze smaakvolle traktatie een guilt-free indulgence voor elk moment van de dag. Geniet van de heerlijke smaak en voedzame voordelen terwijl je jezelf verwent met deze gezonde lekkernij! 😍
Recept
20 min voorbereiding – 40 min in de oven
Ingrediënten
🥄 150 gr geraspte wortel
🥄 3 eieren
🥄 100 gr amandelmeel
🥄 110 gr havermeel
🥄 2 tl bakpoeder (hier kan je kiezen voor glutenvrij – wijnsteen bakpoeder)
🥄 100 gr appelmoes
🥄 100 gr pistachenoten
🥄 2 tl Moon Cinnamon Blend
🥄 snuifje zout
🥄 1 tl vanille aroma
🥄 3 el maple/agavesiroop
Stap voor stap
1. Klop de eieren los, voeg de appelmoes, vanille aroma & maple/agavesiroop toe en meng samen.
2. Voeg daarbij het amandel-, havermeel, bakpoeder, zout en onze Moon Cinnamon blend toe & meng het beslag.
3. Rasp de wortels en hak de pistachenoten grof (houd wat over voor garnering) en voeg deze toe aan het beslag.
4. Doe de inhoud in een reeds ingevette cakevorm of gebruik bakpapier. Leg wat extra pistachenoten bovenop.
5. Bak gedurende 40 min op 180°C in de heteluchtoven
⚡️ GOUDEN TIP: wanneer de carrot cake klaar is, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten om het extra sappig te houden
Zelf werk ik hem af met een topping op basis van kokosyoghurt, wat ongezoete havermelk & vanille aroma, maar het kan zeker ook met gesmolten witte chocolade 😛
ENJOOOOOOOY 😍