Winters stoofpotje met Spicy Turmeric blend en quinoa
Dit winters stoofpotje met voedzame ingrediënten zoals zoete aardappel, gele knolraap, wortel én een vleugje magie door onze Spicy Turmeric Blend – mag niet ontbreken op jouw weekmenu! Het is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een ideaal gerecht voor op een koude winterdag. gluten & zuivelvrij.
Recept
Ingrediënten (4 porties)
basis
🥄 1 ajuin
🥄 2 teentjes look
🥄 stukje verse gember
🥄 1 groenten bouillonblokje
hoofdingrediënten
🥄 2 zoete aardappelen
🥄 2 gele koolraap
🥄 1 gele paprika
🥄 2 wortelen
🥄 blikje mais
🥄 blik gepelde tomaten
🥄 Golden Spicy Turmeric blend (hoeveelheid naar wens)
🥄 komijnpoeder
optioneel
🥄 feta
🥄 gehakt
🥄 avocado
🥄 rucola
Stappenplan
- Pel en snipper de ajuin, look en gember
- Schil de zoete aardappelen, koolraap & wortel en snij ze, samen met de paprika in stukjes.
- Stoof (1) aan met een beetje olijfolie. Voeg de gesneden groentjes toe en zet ze net niet onder water. Voeg het groenten bouillonblokje toe. Laat stoven tot bijna gaar.
- Kook ondertussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Voeg de mais (ik bak deze eerst nog eens voor tot ze knapperig zijn met paprikapoeder – maar dit is naar eigen smaak!) en gepelde tomaten toe aan het stoofpotje.
- Roer alles goed en kruid met Golden Spicy Turmeric blend, komijn en eventueel peper & zout.
Serveer met toppings, as you like 🥰