fbpx

ONZE MOON CINNAMON ROLL

Jaaaaa na lang zoeken om een “gezonde” cinnamon roll te maken, hebben we het eindelijk gevonden!
Dankzij de hulp van een ervaren horeca-medewerker, kwam ons unieke recept tot stand 😍

* deze bevat amper toegevoegde suiker & smaakt heerlijk zoet!

Recept

45 min voorbereiden – 2 u rijzen – 30 min in de oven

Ingrediënten deeg

🥄 600 gr bloem
🥄 10 gr zout
🥄 30 gr suiker
🥄 25 gr gist
🥄 40 gr zonnebloem olie
🥄 360 gr amandel/soya melk

Ingrediënten vulling

🥄 4 Medjool Dadels (5 minuten in heet water geweekt, uitgelekt en pletten)
🥄 1 eetlepel vloeibare amandelpasta
🥄 2 theelepels Moon Cinnamon blend + meer om te strooien
🥄 Snufje zout
🥄 Optioneel: beetje plantaardige melk indien nodig om te verdunnen

Ingrediënten glazuur

🥄 3 eetlepels kokos Yoghurt
🥄 1 eetlepel havermelk
🥄 1 theelepel vanille-extract
🥄 optioneel: wat bloemsuiker om aan te dikken

 

Stap voor stap

1. Meng alle ingrediënten voor het deeg met een deeghaak op lage/middelhoge stand tot balvormig deeg.
2. Leg het balvormig deeg op een bebloemd oppervlak en kneed nog een beetje bij met extra bloem. Maak vouw bewegingen en duw naar het midden met de onderkant van je hand tot een stevige bal die weerstand biedt, maar geen scheurtjes vertoont
3. Laat het deeg min. 1 uur rijzen in de zon of op de verwarming met een natte handdoek over

— maak ondertussen de vulling —

4. ontpit de dadels en plet deze in een grote kom tot een gladde brei
5. Voeg de amandelpasta, Moon Cinnamon blend en snuf zout toe en meng goed.
6. Voeg indien nodig wat plantaardige melk toe om de vulling goed te kunnen uitsmeren

7. Wanneer het deeg 3x zo groot is, opnieuw op dezelfde manier kneden & nadien uitrollen op het bebloemd oppervlak tot een vierkant van ongeveer 40×40 cm
8. Smeer het deeg in met vloeibare (plantaardige) boter & nadien met de gemaakte vulling. Strooi nog wat extra van de Moon Cinnamon blend er over.
9. Rol het deeg en snijd in 12-14 schijfjes.
10. Leg de schijfjes in een ovenschool en laat deze nog eens een uur rijzen. Bak dan af voor 30 min op 160 graden met een bakje water op de bodem.

11. Wanneer afgekoeld, werk af met het glazuur

HET LANGE WACHTEN ZAL BELOOND WORDEN! GELOOF ME 😍😍
ZOOOOOOOOOO HEERLIJK ! ENJOY 🧡

 

Dit recept is mede mogelijk gemaakt door 👩🏽‍🍳  Fem

 

Gratis levering in België vanaf €40!

Livraison gratuite en Belgique apd 40€ !