Immunity

Golden
Turmeric blend

In een paar woorden:

Kurkuma; Het wordt de gouden specerij genoemd vanwege de warme, gouden kleur die het geeft aan culinaire bereidingen, maar ook vanwege de ontelbare gezondheidsvoordelen die het zo waardevol maken. We zouden het allemaal dagelijks moeten consumeren. Kurkuma wordt in India al meer dan 2.500 jaar gebruikt voor zijn krachtige helende eigenschappen. Het wordt gebruikt bij de behandeling van huidziekten, spijsverteringsproblemen en reumatische pijn. De beste eigenschap is de curcumine, een krachtige antioxidant met erkende ontstekingsremmende werking.

Maar pas op, de lage biologische aanwezigheid impliceert dat grote hoeveelheden moeten worden geconsumeerd om van de heilzame werking te kunnen profiteren. 

De oplossing: door curcumine te combineren met piperine, werken deze twee moleculen op elkaar in. Resultaat: De heilzame eigenschappen worden vermenigvuldigd.

Aangezien het aanwezig is in onze Gouden Melk, zou je er verkeerd aan doen het je te ontzeggen. Trakteer jezelf ’s morgens of laat in de namiddag op een gastronomische pauze en geniet van de voordelen. Deze traditionele ayurvedische drank is momenteel helemaal in. 

Het is een kostbare bondgenoot in het streven naar een gezondere levensstijl. Golden Milk is heerlijk en troostend, maar ook gezond en heilzaam. 

Voedzaam, herstellend, anti-oxidant, ontstekingsremmend, anti-depressief en van nature cafeïnevrij, bovendien is de smaak even mild als subtiel.

Kaneel, een magische specerij die aan je kindertijd doet denken, verbergt onder zijn bast een schat aan gezondheidsvoordelen. Door zijn bijzonder hoog vezelgehalte is het een uitstekende afslankpartner. Dit natuurlijke middel tegen vermoeidheid – een echte energiebooster die de concentratie bevordert – doet wonderen dankzij zijn antioxiderende en antiseptische eigenschappen.

Ingrediënten

De perfecte match

kurkuma

kurkuma

gember

gember

kaneel

kaneel

kardemom

kardemom

zwarte peper

zwarte peper

Gember is een krachtige antioxidant met afrodisiacum eigenschappen en verbetert de spijsvertering door de enzymen te stimuleren die verantwoordelijk zijn voor het vetverbruik. Het werkt als een natuurlijke eetlustremmer door een blijvend gevoel van verzadiging te geven. Deze energieke wortel, die al bijna 5000 jaar in de traditionele Chinese en Ayurvedische geneeskunde wordt gebruikt, beschermt het lichaam tegen vroegtijdige veroudering van de huid en werkt tevens ontstekingsremmend dankzij de aanwezigheid van gingerol, het actieve bestanddeel dat verantwoordelijk is voor de bijzondere, licht pikante smaak. Door ons immuunsysteem te versterken, beschermt gember ons tegen besmettelijke ziekten. Aangezien het bijdraagt tot de versnelling van het metabolisme, vergemakkelijkt het het gewichtsverlies en ondersteunt het de spijsvertering. Deze wortelstok helpt ook bij de bestrijding van misselijkheid en braken, vooral bij zwangere vrouwen of mensen met reisziekte.

Kardemom is een echte afslank-bondgenoot en een natuurlijk stimulerend middel, en staat bekend om zijn euforische effecten. Het is het kruid van het goede humeur. De zaden verbeteren de gezondheid van de maag en stimuleren de spijsverteringssappen. Kardemom komt voornameijk uit India, maar wordt ook geproduceerd in Sri Lanka en Guatemala. Met zijn zoete en kruidige smaak kan hij perfect gecombineerd worden met vele andere specerijen zonder de show te stelen. 

De peperplant is afkomstig van de Malabarkust, gelegen in het zuidwesten van India. 

De koning der specerijen heeft talrijke therapeutische effecten. Zwarte peper wordt gebruikt om koorts en reuma te bestrijden. Deze pittige specerij is altijd bekend geweest om zijn geneeskrachtige eigenschappen: krachtig ontstekingsremmend en antioxidant, helpt ook de spijsvertering en is stimulerend.

Door de productie van endorfine te stimuleren, is het een natuurlijk antidepressivum dat angst en depressie helpt bestrijden.

Het gezondheidsvoordeel

Deze drank maakt een betere biologische opname van kurkuma mogelijk, omdat het kruid niet alleen met peper, maar ook met een vet wordt geassocieerd. Dit is puur voordeel!

Voedingswaarde

Per 100g 1 tl. (3g)
Energie 333,2 kcal
1384,35 kj
9,9 kcal
41,53 kj
Eiwitten 8,06 g 0,24 g
Koolhydraten 60,96 g 1,82 g
Vetten 3,52 g 0,1 g
Verzadigde vetten 0,52 g 0,01 g
Vezels 22,62 g 0,67 g
Zout 00 g 00 g

Allergenen

Dit product kan sporen bevatten van melk (lactose), pinda’s, zwaveldioxide, sulfiten, lupine.

Indicaties

Wij zijn geen beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en kunnen u dus geen medisch advies geven.

Alle adviezen die wij geven zijn uitsluitend gebaseerd op ons onderzoek en onze ervaring en kunnen niet worden beschouwd als empirisch medisch advies.

Wij raden je aan je arts te raadplegen als je bezorgd bent over het gebruik van onze mengsels in combinatie met een reeds bestaande medische aandoening.