fbpx

Wat zijn superfoods?

Heb je ooit gehoord van de gezonde trend van superfoods? In smoothies, yoghurt of andere gerechten – superfoods zijn overal. Ze verbeteren de kwaliteit van onze voeding en dragen bij tot onze gezondheid.

Tenzij je niet echt buiten komt, is het onmogelijk om deze nieuwe gezonde trend gemist te hebben: superfoods. Ze zijn doorgedrongen tot Insta-feeds, trendy biowinkels en de chicste lifestylemagazines.

Maar wat zit er eigenlijk achter deze nieuwe trendy term? 

Superfoods : definitie

Volgens de Oxford English Dictionary, zijn “superfoods – voedingsrijk voedsel dat beschouwd wordt als bijzonder bevorderlijk voor de gezondheid en het welzijn. “

Deze gezondheidsverbeteraars zijn natuurlijke voedingsmiddelen die meer gezondheids- en lichaamsvoordelen hebben dan andere voedingsmiddelen. 

Superfoods zijn fruit, groenten, algen, planten of specerijen. Ze worden als zodanig of in poedervorm geconsumeerd.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn superfoods niet alleen maar exotische producten die nergens te vinden zijn, zoals spirulina, acaibessen of baobabpoeder. Veel superfoods worden ook bij ons gevonden. Bosbessen, rode bieten, granaatappels, knoflook, gekiemde zaden en spinazie bijvoorbeeld zijn gemakkelijk te koop in biologische winkels en zitten boordevol voordelen. Zij helpen de slechte cholesterol te bestrijden, een dieet in evenwicht te brengen en zelfs bepaalde hartziekten te voorkomen.

Terug naar een gezonde en evenwichtige voeding

Om de kwaliteit van je voeding te verbeteren, gaat er niets boven superfoods! Ze zijn rijk aan vitaminen en essentiële voedingsstoffen en hebben superieure voedingswaarden en beschermende kwaliteiten. Dit is een geweldige manier om je lichaam een oppepper te geven en je beter in vorm te voelen. Superfoods bevatten ook dierlijke zuren en antioxidanten, mineralen en sporenelementen. Kortom, het beste wat de natuur te bieden heeft.

Superfoods: 7 super kruiden om op het menu te zetten

Superfoods kunnen ook in de vorm van kruiden worden gegeten. Een leuke manier om bepaalde gerechten te herbeleven. Met hun onvermoede geneeskrachtige werking kunnen kruiden worden toegevoegd aan verschillende dranken, yoghurt, salades, soep, en zoveel meer! 

Kurkuma

Kurkuma is uitstekend voor de gezondheid. Afkomstig van India, is het een krachtige ontstekingsremmer. Kurkuma beschermt de lever, maag en nieren. Het is ook een antioxidant.

Kaneel

Kaneel is een superfood met meerdere gezondheidsvoordelen. Vol met antioxidanten, helpt het om celveroudering tegen te gaan. Kaneel is ook effectief tegen diabetes en cholesterol.

Kardemom

Kardemom is diuretisch, antiseptisch en ontstekingsremmend. Het bevat vitamine B2, dat deelneemt aan het metabolisme van koolhydraten, lipiden en vetten, en vitamine B6, dat bijdraagt tot de goede werking van het zenuwstelsel.

Cayennepeper

Cayennepeper is een van de meest gebruikte kruiden in de Franse keuken. Van dit kruid wordt gezegd dat het vaatvernauwing voorkomt door de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en ons metabolisme in gang zet of vetverbranding stimuleert.

Zwarte peper

Zwarte peper is een superfood dat piperine bevat, dat de aanmaak van endorfine stimuleert (en zo depressies bestrijdt). Als koortswerend, ontstekingsremmend en antibacterieel middel kan peper ook worden gebruikt bij koorts, tand- of reumatische pijn en kneuzingen.

Kruidnagels

Dankzij zijn antiseptische, ontsmettende en plaatselijke verdovende eigenschappen kan kruidnagel worden gebruikt om kiespijn in het algemeen te verlichten, en meer specifiek in het geval van gaatjes, mondzweren, of om gingivitis en parodontitis te bestrijden.

Nootmuskaat

Nootmuskaat heeft ook ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen. De etherische olie kan worden gebruikt om spierpijn te verlichten. Nootmuskaat verlicht aandoeningen van de luchtwegen, zoals bronchitis, griep en andere keelpijn.

Tot besluit

Wilt u weer vitaal en energiek worden door een gezonde en evenwichtige voeding? Denk aan superfoods!

Superfoods helpen het immuunsysteem te versterken en het lichaam te beschermen.

Voeg toe aan je boodschappenlijstje: boerenkool, vers fruit, gojibessen, algen, rood fruit, peulvruchten of broccoli… Maar vooral: KRUIDEN!

Onze kruidenmengsels zijn samengesteld op basis van smaak én gezondheidsvoordelen – ze super lekker en makkelijk te mengen in jouw favoriete smoothie, yoghurt, allerlei andere drankjes of gerechten. Onze mengelingen zijn gezond, biologisch, plantaardig en hebben veel voordelen.

Dus wanneer ga je ze uitproberen? 

Gratis levering in België vanaf €40!

Livraison gratuite en Belgique apd 40€ !