ZELF GRANOLA MAKEN
Met dit super simpel recept heb je in amper 15 minuten je eigen granola gemaakt! Ongetwijfeld veel gezonder dan de voorgemaakte cruesli of muesli van groothandelaars.
Je kan natuurlijk zelf kiezen wat je erbij wilt en wat niet, maar deze is mijn favoriet:
Recept
- 150 gram grove havervlokken
- 100 gram gemengde, ongezouten noten
- 25 gram pompoenpitten
- 25 gram zonnebloempitten
- 1 theelepel Moon Cinnamon Blend
- 0.5 theelepel Cacao Reishi Blend (de spicy versie kan ook ;-))
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel maple syrup
🥄 Doe de ingrediënten in een grote kom en roer het goed door elkaar.
🥄Vul een met bakpapier beklede bakplaat met de inhoud van de kom.
🥄Laat de granola gedurende 15-20 minuten op 180°C in de oven (boven- en onderwarmte) bakken en schep ze halverwege eventjes om.
🥄Laat de granola eerst afkoelen alvorens je de inhoud in een pot doet. Kies een pot met goed afsluitbaar deksel en dan blijft deze tot 2 weken goed!
Inspiratie om toe te voegen na het bakken: kokosschilfers, stukjes chocolade, gedroogde cranberries, rozijnen,… wat je maar lekker vindt!